Dari Kalam-NYA

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang.

"Alif Lam Mim. Kitab (Al-Quran) ini tidak ada keraguan padanya; petunjuk bagi mereka yang bertakwa, (yaitu) mereka yang beriman kepada yang ghaib, melaksanakan solat, dan menginfakkan sebahagian rezeki yang Kami berikan kepada mereka, dan mereka yang beriman kepada (Al-Quran) yang diturunkan kepadamu (Muhammad) dan (kitab-kitab) yang telah diturunkan sebelum engkau, dan mereka yang yakin akan adanya akhirat. Merekalah yang mendapat petunjuk dari Tuhannya, dan mereka itulah orang-orang yang beruntung." (Al-Baqarah 1-5)

Ahad, 23 Januari 2011

Kesalahan ku...Hanya kerana Perasaan..

Assalamualaikum...

Mencari sesuatu yang bagaikan hilang didalam diri.
Pertimbangan...adakah sesuatu yang sukar untuk dilakukan dengan baik..
ya, rasanya itu yang telah berlaku pada diri ini..
kesilapan kata-kata atas pertimbangan yang dilakukan atas dasar hati dan perasaan..
salah faham berlaku apabila orang lain datang dan mengatakan itu ini menyebabkan diri ini merasa sakit hati dan hilang dari nikmat kesabaran buat seketika..
apa yang diri ini telah lakukan.. mengatakan sesuatu perkara pada orang yang salah, pada waktu yang salah dan dalam keadaan diri yang tidak tenang..
apa diri ini telah lakukan.. tidak mempercayai dirinya yang sememangnya dicintai dan tidak pernah sekali pun diri ini meraguinya..
namun, apa yang diri ini lakukan... hanya sepotong ayat dari insan yang tidak langsung dikenali, diri ini hilang keyakinan dengannya, diri ini penuh dengan syak wasangka..
Ya Allah..Bantu hamba mu ini untuk memulihkan keadaan..tiada daya mahu pun upaya diri ini selain bantuan qudrat daripada-Mu ya Allah..
tangan ini telah merosakkannya..izinkanlah dan berikanlah kekuatan kepada tangan ini juga untuk memulihkannya..
hamba mu menangis dihadapan diri ini, agar dapat memulihkan keadaannya..
hamba mu bertanya apa diri ini telah lakukan..
hamba mu yang tidak mengetahui apa-apa telah berikan pengorbanannya atas dijalan-mu..
tetapi apa diri ini telah lakukan..diri ini merosakkannya..
apa yang diri ini lakukan....
Ya Allah.sungguh diri ini mencintainya..namun, cinta-Mu lebih diri ini dambakan.. berikanlah cinta-Mu ya Allah..agar diri ini mampu menunjukkan betapa besarnya cinta-Mu terhadap insan yang memerlukan..
Ya Allah..betapa berdosanya diri ini...dengan kata-kata.. mungkin diri ini telah menyebabkan seseorang berubah akidahnya..ya Allah..betapa berdosanya diri ini..
meskipun tidak terniat malah tidak terfikir pun perkara begini terjadi..
Engkau memberi ujian ini kepada diri ini dan dirinya...Berikanlah juga kami kekuatan untuk menempuhinya ya Allah....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan